Translate
localEventsHeader
Thu, Oct 19, 2017

Направи си сам торбичка за Halloween

tlghalloweencreaturebagimage

Halloween наближава и искаме да ви предложим нещо лесно и забавно, което можете да направите с детето си.Нужни материали:Картинка за оцветяване, което можете да изтеглите от тук!


Пастели, флумастери или цветни моливи


Хартиена торба


Тиксо или лепило


Въображение!Ето и стъпките:


Принтирайте картинката


Внимателно изрежете формичките от листа. Ако детенцето ви все още е малко, за да държи ножица - изрежете ги вместо него.


Използвайте формичките, за да направите коте, духче или уникално Halloween същество! Залепете формичките на торбата с лепило или тиксо.


Снимайте и качете снимката във нашата Фейсбук страница!

Sun, Sep 3, 2017

Активности за дъждовно време

PrekCirclelaughing
Септември наближава и слънчевите дни намаляват. Ако е дъждовно и денят ви се е превърнал от забавен в отегчителен, опитайте едно от тези занимания, които ще забавляват децата и ще ги държат далеч от екраните.

 1. Упражнявайте ум и тяло с лов за съкровища на закрито. Вие можете да определите колко време да продължи, колко съкровища да скриете, какви допълнителни предизвикателства да добавите и колко да е сложно търсенето.
 2.  Нали знаете как всички пазим чорапите, които по мистериозен начин са останали без другарче?:) Време е да ги използвате за нещо полезно-вземете няколко копчета и други подръчни материали и направете кукли. А за да е още по-забавно, след като куклите са готови си направете куклено представление. За десерт може да изгледате заедно Мъпетите:)
 3. Направете си пикник или чаено парти на закрито. Пригответе си полезни бисквитки и се насладете на следобеда.
 4. One of the ultimate indoor activities for kids, build an epic fort with pillows, blankets, chairs, and couch cushions from around the house. Grab books, LEGO® bricks, actions figures, dolls, or stuffed animals for hours of fort-fun! Check out these 9 creative indoor forts!
 5. Едно от най-вълнуващите преживявания за деца на закрито е построяването на крепост от възглавници, одеала и столове. Грабвайте книги, лего, кукли, плюшени играчки и се подгответе за няколко часа забавление!:) Ето и малко вдъхновение
 6. Направете си домашно модно ревю. Преровете гардеробите и смесете равни части стил и забавление. Пуснете музика и завладейте подиума!:)
 7. Съберете групата! Създайте музика с помощта на домакински прибори и съдове, дървени лъжици, тигани , пластмасови чаши и каквото ви хрумне. Свирете познати мелодии и не забравяйте да пеете!
 8. Вкарайте децата в кухнята и си направете домашен пластелин.
 9. Напишете писмо на близък приятел или роднина. Всеки обича да получава писма. Дъждовните дни са прекрасен момент да покажете обичта си на някой, който е далеч от вас.
 10. Направете си плажно парти на закрито. Слагайте банския, грабвайте очилата и се опънете на хавлиите преструвайки се, че сте под слънцето. За да е още по-забавно, напълнете гореща вана. 
 11. Време е за Домашните Игри! Направете трасе и се преструвайте, че сте в The Little Gym. Измислете най-различни препятствия и предизвикателства, само се убедете, че всичко е безопасно.

Каквото и да е времето, тези игри-разбивачи на скуката ще превърнат дъждовния ден в незабравимо преживяване. А слънцето отново ще изгрее утре!:)

За още забавления на закрито-потърсете ни на бул. България 118
sofia.thelittlegym.eu


Fri, Aug 25, 2017

7 лесни начина да засилите връзката с бебето си

BabyMomUpClose

Като нов родител, имате тонове въпроси. Има толкова много неща, които искате да научите - от това как да се справяте с тревожността от раздяла като работеща майка до това как точно се пътува с новородено. Разбира се, изчели сте тонове книги за родителството по време на бременността, но сега, когато бебчо е вече тук, нямате време за това. Искате да прекарвате пълноценно време с детето си, но след като всички други задължения за деня са свършени, започвате да се чудите как да съберете ученето и забвлението в няколкото свободни минути, които остават. Предлагаме ви седем лесни начина, по които да стимулирате развитието на Вашето бебе по забавен за Вас и за него начин.

1.Разделяй и владей! С многото нови задължения, които идват с малкото човече, като сменяне на пелени, хранене и къпане, ежедневните задачи като метене на пода и миене на чиниие започват да изглеждат непосилни. Разделете домакинските задължения с партньора си, така че когато единият от вас е с бебето, другият да може да се погрижи за нещата, които са нужни, за да върви домакинството ви гладко. Ако пък имате близнаци, помислете за наемането на човек, който да помага макар и почасово. Приемете и мисълта, че разхвърляната къща не е най- страшното нещо на света, когато имате малки деца:)

2. Участвайте в класове. Потърсете занимания за родители с деца в близост до Вас. Освен всички ползи, които детето има от такива часове, те са възможност и за Вас да се социализирате и да срещнете хора, които са в същия етап от живота си. Не само, че ще изградите нови приятелства, но и ще споделите и ще получите опит и информация от други родители. 

3.  Разговаряйте. От новородени до навършване на първата си годинка, бебетата са очарователни малки гъби, които попиват всеки детайл, гледка и звук около себе си. Най-доброто, което можете да направите, за да подпомогнете езиковите им умения, е да им говорите постоянно, дори да Ви се струва глупаво. Използвайте различни игриви интонации и високи тонове. Бебето слуша, наблюдава и възприема всичко. То следи движението на устата и езика Ви и чува индивидуалните звуци в думите, които изричате. Четете книжки. Говорете докато го преобувате. Разказвайте му за деня си дори. Забавлявайте се и не се страхувайте да се вживявате и да бъдете смешни и забавни.

4. Пейте. Не е задължително да се ограничавате само с музиката за деца и бебета. Направете списък с любимите си парчета и пейте винаги, когато можете  (и най-вече в банята!:) Измисляйте си песнички за всичко. Не се притеснявайте от липсата на певчески заложби, детето Ви не се интересува от това колко правилно пеете, то просто изпитва удоволствие да чува гласа Ви, защото го е слушало още от първия ден в утробата. 

5. Легнете на земята. Времето за игри е чудесен начин да засилите връзката с детето си. Сложете бебчо на земята и поставете около него цветни предмети и играчки, към които да може да се протяга и които да разглежда. Това развива мускулатурата на гръбчето и торса и стимулира сетивата. Гушкайте се, люшкайте ги напред назад, опитвайте различни движения, играйте сякаш и Вие сте деца. 

6. Гушкайте . Ако сте работещ родител, може би Ви е трудно да намирате време за качествено прекарано време с бебето си преди или след работа. Възползвайте се от времето за преобуване, къпане и приготвяне за лягане, за да нагушкате, намачкате и нацелувате пухкавото човече:) Тези бузи са създадени за това!

7. Празник за сетивата!  Мозъкът на детето Ви се развива всеки ден. Осигурете му достатъчно стимули, за да вкарате всички сетива в действие. Направете околната среда интересна и стимулираща. Оставете го в столчето за хранене да Ви наблюдава, докато готвите, за да стимулирате обонянието. Пускайте различни видове музика или му давайте музикални играчки, играчки които издават различни звуци. Предлагайте му различни на допир предмети. Дори да Ви се струва, че не откликва на всичко, което правите, знайте, че то възприема и учи постоянно.

Дори и със запълнен график и разхвърляна къща, винаги можете да направите времето си с бебето забавно и полезно. Ако икате да научите повече за The Little Gym и да разберете как ние можем да ви помогнем за това, потърсете ни на www.sofia.thelittlegym.eu


Wed, Aug 16, 2017

Стани инструктор в The Little Gym Sofia

LeaderOfSeriousFun_EN
Ако сте енергични и имате желание за работа с деца, може би сте точно човекът, когото търсим!

Невероятния интерес, който породи The Little Gym Sofia и доверието, което ни гласуваха родителите през изминалия семестър, налагат разширяването на екипа ни:) 

С повече от 350 клуба по целия свят, The Little Gym е най-престижният център за обогатяване и физическо развитие на децата на възраст от 4 месеца до 12 години. В продължение на почти четири десетилетия "The Little Gym" е помогнал на милиони деца да изпитат тръпката от постиженията, да развият нови умения и да намерят нова увереност чрез разнообразни програми, базирани на гимнастика. Класовете родител / дете, предучилищна гимнастика и гимнастика за ученици се преподават в чиста, забавна, безопасна и топла среда, която насърчава децата да се развиват със свое собствено темпо.

Като член на екипа на The Little Gym, вие ще бъдете част от семейство, посветено на растежа и развитието на децата по целия свят. Ако това звучи като позицията, която сте търсили, моля, изпратете ни CV и мотивационно писмо и ние ще се свържем с Вас. В случай, че Вие се окажете нашият човек, ще преминете специално обучение в методите и философията на The Little Gym:)

sofia@thelittlegym.eu  mob: 0889594441


Wed, Aug 16, 2017

Летни забавления на открито

ExcitedBoy_copy

Ако децата ви вече се отегчават от дългите летни дни, а идеите ви какво да правите с тях са на изчерпване, значи е време за страхотни забвления навън. Играта на открито има много повече преимущества от това просто да ги изкарате от къщата - изследванията сочат, че те подпомагат развиването на социални умения, подобряват способността за концентрация, помагат за намаляването на стреса и като допълнение - децата получават дневната си доза вит. D! Едва ли е нужно да ви убеждаваме повече. Вижте някои от нашите любими забавления за цялото семейство.


Веселба в двора
 • Направете трасе с препятствия, узползвайки предмети, които имате под ръка - маркучи, макарони за басейн, дори метли! Децата могат да правят маймунски подскоци над маркуча, предно кълбо през макарона и да водят топка с метлата до финалната линия ! Направете свое собствено Ninja Warrior трасе!
 • Организирайте лов за находки в двора и оставете децата да се развихрят. Има толкова много неща, които могат да открият там, като добронамерени буболечки, растения, цветя, камъни и дори пера.
 • Засадете градина. Не само, че ще научите децата на отговорност (помислете за поливането и плевенето), но ще им покажете и как поникват растенията. Градинарството също допринася за развиване на познавателните умения, социализацията и речевите умения. 
 •  Включете пръскачките или направете импровизирана водна пързалка. Децата ще прекарат часове във водата, а може би ще убедят и вас да се спуснете поне веднъж:)

Нощни приключения
 • Къмпингуването край огъня, било то и в задния двор е специално преживяване за всяко дете. Грабвайте палатката, спалните чували, фенерчетата и газовата лампа и не се бойте от горските обитатели. 
 • Вечер на филмите в двора:) Прожектирайте любимият филм на детето си на опънат бял чаршаф и гарнирайте с купа от любимите  пуканки:)
 • Залавяме и освобождаваме - светулки! Ако сте достатъчно големи късметлии да живеете на място, където нощем могат да се наблюдават светулки, възползвайте се от възможността да съберете ( и освободите) няколко от тези магически буболечки.

Изучаване на големия свят
 •  Живеете близо до езеро или блато? Поемете на малко рибарско пътешествие, като въоръжите децата с тяхна собствена въдица и стръв. Ако децата ви харесват лазещите червейчета - пуснете ги да изровят няколко, преди да поемете към водата. А ако нямате достатъчно време за риболов, може просто да нахраните патиците и другите птици със гроздови или царевични зрънца.
 •  Опознайте добрата стара природа с поход или катерене. Това ще е прекрасна възможност за децата ви да изразходват енергията си и да научат нови неща за света около тях. Не забравяйте да приготвите малка закуска, достатъчно вода и лосион против слънце. Ето и списък с необходимите неща, според възрастта на детето.
 • Отидете на пикник в близкия парк или на басейн. Опаковайте обяд и се върнете вкъщи точно навреме за сладка следобедна дрямка.

Ако пък навън е твърде горещо за забавления - елате при нас ! www.sofia.thelittlegym.eu


Thu, Oct 19, 2017

DIY Halloween Treat Bag

tlghalloweencreaturebagimage


DIY Halloween Treat Bag

#KidZone!

 

With Halloween just around the corner, this month is filled with creativity and imagination. Here is a fun Halloween treat bag craft to help you and your child get into the Halloween spirit!

Supplies needed:

Coloring sheet, click here to get yours!

Crayons, Markers, or Colored Pencils

A paper bag (turn a grocery bag inside out – or use a gift bag you may have had laying around the house – be creative!) or a Pumpkin!

Tape or Glue

Your Imagination!

Steps:

Print and color the coloring sheet

Carefully cut out the shapes on the sheet. If your little one is too young to use scissors on their own, parents complete this part for them.

Use your shapes to create a cat, a ghost, or a unique, imaginative Halloween creature! Stick the shapes on your paper bag with glue or tape.

Take a picture of your child’s creation and share it on our Facebook page!


Sun, Sep 3, 2017

Rainy Day Indoor Activities for Kids

PrekCirclelaughing 
 If it’s raining and your day has shifted from fun to booorring, try one of these rainy day indoor activities for kids to keep them learning, moving and having fun - all without screens!

 1. Use your brain and your body with an indoor scavenger hunt. You can determine how easy or how hard the hunt is, how much time you want to kill, with how many items you have on the list and what fun add-ons you’ll tack on to the game.

 2. Recycle old those old mismatched socks and make sock puppets. Grab some old socks, stray buttons from those pants you don’t own, and other arts and crafts materials to create your very own puppet! Bonus: for extra fun, have a puppet show with the finished product and then watch the Muppets! 

 3. Have an indoor picnic or tea party. This is a fun way to eat snacks and meals while stuck inside. You can bake or create some fun and healthy treats to go along with your tea party or picnic. Pinkies up!

 4. One of the ultimate indoor activities for kids, build an epic fort with pillows, blankets, chairs, and couch cushions from around the house. Grab books, LEGO® bricks, actions figures, dolls, or stuffed animals for hours of fort-fun! Check out these 9 creative indoor forts!

 5. Have a family fashion show. Raid the closets and find the classiest (or tackiest) dresses, suits, ties, and costumes to dress up in. Put on some tunes and walk down the cat walk. Equal parts glam and fun.

 6. Get the band back together! Make music using kitchen utensils like pots, pans, wooden spoons, plastic cups, rubber bands and make music. Play familiar tunes and sing along to the beat.

 7. Get the kids in the kitchen and whip up a batch of cloud dough. The kids will have fun making the concoction and playing with it!

 8. Write a letter to a friend or family member. A day stuck indoors is a perfect day to write a letter to a friend or a faraway family member that you are thinking of. Everyone loves getting mail, this is a perfect time to sit down and take the time to show that person some love!

 9. Have an indoor beach party. Put on your swim suits, grab some sunglasses, and lay down your beach towels and pretend you are lying in the sun! Have your kids take a warm bath in their swimsuits and goggles to take the fun to the next level.

 10. It’s the indoor games! Create an indoor obstacle course and pretend you’re at The Little Gym! Lay down cushions and have your child go around the house doing different kinds of obstacles. Just make sure they are doing their obstacles in a safe area!

 11. Whatever the weather may be, these boredom-busting indoor activities for kids are sure to turn a rainy day into a memorable one. The sun will (hopefully) come out tomorrow!

If you’re looking for an indoor playground near you, kid-focused activities like The Little Gym can be another great option for busy families on those rainy days. Bul. Bulgaria 118


Fri, Aug 25, 2017

7 Simple Ways to Bond With Your Baby

BabyMomUpClose
As a new parent, you’ve got tons of questions. There’s so much you need to know, like how to deal with separation anxiety as a working mom or how exactly to travel with a newborn. Sure, you read dozens of books about how to parent while pregnant, but now that your babe is here, you don’t have time to read the millions of parenting books out there. You want to spend quality time with your kiddo, but beyond bath time, you’re wondering what you can do to squeeze the most learning and fun into every minute. We chatted with Randy McCoy, the curriculum director at The Little Gym, about seven simple ways to engage your baby in some developmental learning that’s fun for both of you.

 1. Divide and conquer. With the many responsibilities that come with parenthood — diaper changes, baths and meal time — chores such as doing the dishes and sweeping suddenly seem like Herculean tasks. Split the household duties with your partner so that one of you is with the baby and the other is taking care of the little things that keep your house running. “If moms and dads make a concerted effort to divide up and share these responsibilities, then some dads might find themselves with more quality time with their children,” says Randy. If you’re a parent of multiples, consider hiring a housekeeper so you can spend more time with your little ones. It’s totally okay to have a messy house too!
 2. Class it up. It can be tough those first few months without another adult to talk to other than your partner. Look for Mommy, Daddy + Me classes in your area that are age appropriate to socialize with other new parents who are going through the same joys and fears as you. “Not only do Parent/Child programs offer activities that parents can do with their child at home, they also provide valuable developmental information too,” says Randy. Plus, you can bond with other parents about milestones like crawling, eating first foods and rolling over.
 3. Get chatty. From newborns through the first year of their lives, babies are adorable little sponges who absorb every detail, sight and sound around them. So the best thing you can do to boost their language skills is talk to them often, even if it feels a little silly. “Playful speech — higher pitched with inflections — helps develop language skills in babies,” says Randy. “Your baby is listening, watching and taking it all in. They are hearing the sound of your voice, watching the movements of your mouth and tongue and hearing the individual sounds of the words you speak.” Pick up board books to read out loud to your baby. Narrate throughout their diaper change. Talk about your day. Have fun and don’t be afraid to bust out some silly voices too.
 4. Give ’em a song. Music for babies doesn’t have to be limited to nursery rhymes. You can make a playlist of your favorite tunes and sing while giving them a bath. Make up songs about anything and everything. Your baby isn’t judging your not-so-American-Idol voice. They just enjoy the sound of your voice, since they’ve been listening to you since day one from the womb.
 5. Get down on the floor. Play time is learning time for your kiddo and is a great way for some quality one-on-one time. “Putting your baby on the floor with a variety of colorful and interesting things to reach for and look at accomplishes two things. One, it’s a great way to exercise the muscles of their back and core. Two, it stimulates their sense of touch and sight,” says Randy. Randy suggests cuddling, rocking them back and forth and trying out different movements and motions. In short, play like you’re a kid!
 6. Cuddle up. If you’re a working parent, you might be stressing out how to squeeze in all of this quality time before and after your full-time job. Randy says that at least one hour every day will go a long way. Daily activities like diaper changes, getting your baby ready for bed and story time are all times to focus solely on your baby with plenty of kisses and cuddles afterward. “Holding, cuddling, kissing and hugging are all quality moments that allow for maximum parent-child bonding,” says Randy. Those sweet baby cheeks are practically begging for unlimited smooches from Mom and Dad.
 7. Feast for the senses. Your baby’s brain is developing every single day. Provide them with lots of sensory input to get their five senses working. “Make their environment interesting and stimulating. It’s one of the best things you can do with your baby,” says Randy. Let them hang out in their high chair while you cook dinner to engage their sense of smell. Play different types of music or offer musical toys. Give them different textures to feel. Offer colorful toys that make sounds when shaken. Talk about your day with them. Even if they don’t respond to every single thing you’re doing, just know that they’re taking it all in.

Even with a busy schedule and a messy house, you can still make quality time with your baby productive and fun. To learn more about The Little Gym or to find a class near you, visit www.sofia.thelittlegym.eu

Wed, Aug 16, 2017

Outdoor Summer Activities for Kids

ExcitedBoy_copy

If your kids are experiencing the mid-summer boredom blues and you’re running out of things to do with kids, it’s time to get them outside for some awesome, outdoor, summer fun. Playing outdoors has more benefits than just getting the kids out of the house; in fact, research shows that outdoor games and play promotes social skills, increases attention span, helps to reduce stress, and kids can get their daily dose of vitamin D! Need we say more? Check out some of our favorite outdoor summer activities for the whole family.


Backyard Fun


 • Craft a backyard obstacle course using items you have on hand like water hoses, pool noodles, or even brooms! Have the kids do monkey-jumps over the hose, forward rolls through a line of pool noodles, and hitting a ball with a broom to the finish line! Have your own ninja warrior course!

 • Put together a backyard scavenger hunt and let your kids go wild. There are so many things kids can find in the backyard, like friendly bugs, plants, flowers, rocks or even feathers. 

 • Plant a garden. Not only will planting a garden teach children about responsibility (think watering and weeding), it will help teach them how things grow. Gardening is also proven to help with cognitive functions, socialization and language skills.

 • Turn on the sprinklers or craft up a DIY slip ‘n slide. The kids will spend hours outside frolicking in the water and they might convince you to take a slide yourself.

Nighttime Activities


 • Summer activities like backyard camping, equipped with s’mores by the campfire, is a special experience for a child. Grab the tent, sleeping bags, flashlights, and lanterns and camp without the worry of forest creatures (depending on where you live). The kids will have fun having a real camp experience along with delicious, ooey-gooey s’mores!

 • Host a backyard movie night. Project your child’s favorite movie onto a hanging white sheet and make one of these delicious popcorn recipes and you’re ready to go!

 • Catch and release - fireflies! If you’re fortunate enough to live in an area where fireflies are visible at night, take this opportunity to catch (and release) these whimsical bugs. 

Outside the neighborhood; exploring the great world out yonder


 • Live near a pond or lake? Head out on a mini fishing trip fully equipped with your child’s own fishing pole and bait. If your kids like creepy crawlies (worms), let them go digging in the backyard before you head out! Looking for something less time consuming? Feed the ducks some halved grapes or thawed frozen corn!

 • Explore good ol’ mother nature with a trail walk or scenic hike. This is a great way for kids to get out their energy and to learn about the world around them. Be sure to pack easy-to-access snacks and lots of water. Don’t forget the sunscreen too…  Here’s are great tips and a packing list broken out by age.

 • Head to the local park, splash pad, or community pool. Pack a picnic lunch and head home just in time for a good afternoon nap!

With these fun, outdoor games and activities your family is sure to have a fun summer. Too hot for outdoor fun? Then come play with us at The Little Gym Sofia www.sofia.thelittlegym.eu

Fri, Aug 11, 2017

How to Talk to Kids: 10 Questions to Ask Your Child

MomBoySittingBall_copy

Sitting down and having a conversation with your child, no matter their age, is no easy feat. With the hustle and bustle of the workday, school, homework and extracurricular activities, it can be difficult to sit down and have an uninterrupted one-on-one conversation with your child.


Parent-to-child interaction is a critical child development component for learning and language development and retention. So, if you’re missing or struggling with implementing the verbal piece of the puzzle, put down your device(s) and make time to talk with your child one-on-one. Not only will this help your child learn how to have a one-on-one conversation, it will also teach your child how to listen, reply, and formulate their own thoughts, ideas, and answers. If you’re wondering how to talk to kids in a way that fosters child development we’ve put together 10 questions to ask your child each night to help build conversations and relationships with your child.


What made you smile today?
Is there anything that made you feel sad (or mad, or glad) today?
What are you looking forward to most tomorrow?
Who did you play with today (at school, camp, The Little Gym)?
Who did you enjoy spending time with today?
Did you help anyone today?
What was your favorite part of your day?
What are you going to dream about tonight?
Did you learn something new today? or Did you learn something you already knew? If so, tell me about it!
And be sure not to forget million dollar questions like…. Did you brush your teeth? And, did you use the bathroom?
When raising children, making the time and effort to converse with your child and providing them with opportunities to talk with you, will not only foster language development, it will also help to increase your parent-child relationship. Need some more questions? You can also check out this list of 50 more questions to get those tough little nuts to crack.


One more conversation starter could be, “how was your time at The Little Gym?” Kid-focused activities like The Little Gym can be a great option for busy families providing age-appropriate programs available after school, on weekends, and even when school is not in session.

FacebookEvent Gallery

 

Coming Soon!